۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۹

باطری لپ تاپ

نمی دانم تا به حال به اين موضوع فکر کرده ايد که چرا باطری يکی از اجزاء لاينفک لپ تاپ است؟ يا اينکه چرا مجبوريم هنگام حمل لپ تاپ وزن باطری آن را تحمل کنيم؟ باطری لپ تاپ بر خلاف نظر اکثريت، منبع انرژی الکتريکی لپ تاپ محسوب نمی شود. بلکه تنها يک ابزار کمکی است برای محافظت اطلاعات موجود در حافظه موقت کامپيوتر شما، در زمان قطع برق. پس با توجه به نکته ذکر شده، استفاده از انرژی پتانسيل الکتريکی موجود در باطری در زمانی که دسترسی به سيستم برق شهری فراهم است، يک اشتباه بزرگ می باشد.
بر پايه ادعای اغلب سازندگان، باطری های قابل شارژ متداول امروزی، بطور نوعی می توانند حدوداً 500 تا 1000 مرتبه شارژ کامل و تخليه شوند. اين ادعا برای باطری های مورد استفاده در موبايل هم صادق است. پس اگر فرض کنيم که شما روزی يک بار باطری لپ تاپ را کاملاً تخليه و برای استفاده در روز بعد مجدداً شارژ نماييد، عمر مفيد باطری لپ تاپ شما چيزی حدود يک سال و چهار ماه الی دو سال و نه ماه خواهد بود. البته باطری شما بعد از اين مدت از بين نرفته و هنوز قابل استفاده است اما با کارايي کمتر. به اين معنی که اگر باطری نو قابليت تغذيه الکتريکی لپ تاپ را برای دو ساعت داشته، باطری کهنه پس از دو سال استفاده طبق شرايط فرض فوق، می تواند تنها برای يک ساعت انرژی الکتريکی لپ تاپ شما را تامين نمايد. عملکرد باطری در طول مدت دو سال بصورت تقريباً خطی به نصف کاهش يافته و پس از آن بصورت نمايي افت می نمايد.
همانطور که در پاراگراف اول اشاره شد، باطری منبع انرژی الکتريکی برای لپ تاپ نيست. بلکه يک منبع اضطراری برای محافظت از اطلاعات موجود در حافظه موقت لپ تاپ است. بلاگ های زيادی در اينترنت وجود دارند که در مورد افزايش کارآيی باطری لپ تاپ مطالب مفيدی را ارائه داده اند. علاقه ای به کپی برداری و ارائه مجدد مطالب آنها در اينجا ندارم. فقط چند مورد را که تقريباً بلاگرهای ديگر فراموش کرده اند به آن اشاره کنند، بصورت پيشنهاد اينجا می نويسم.
  • تا جايي که امکان دارد اجازه ندهيد باطری لپ تاپ شما بطور کامل تخليه شود.
  • قبل از روشن کردن لپ تاپ، آداپتور (شارژر) را به آن متصل نموده و از برق شهر استفاده نماييد.
  • هنگام خاموش کردن، تا پايان پروسه خاموش شدن لپ تاپ، آن را از برق جدا نکنيد.
  • فراموش نکنيد پس از استفاده از محتويات CD، آن را از درايو CD/DVD خارج نماييد.
هرگز برای افزايش عمر باطری لپ تاپ، آنرا از لپ تاپ جدا نکنيد. در هر صورت با وجود واکنشهاي شيميايي طبيعی که در داخل باطری در حال روی دادن است، تاريخ انقضای آن چه بخواهيد و چه نخواهيد فرا خواهد رسيد. ارزش سلامتی اطلاعات لپ تاپ شما در هنگام قطع برق، بيشتر از بهای باطری لپ تاپ است. ضمن اينکه در صورت جدا نمودن باطری از لپ تاپ، راه ورود گرد و خاک را به لپ تاپ خود از طريق منافذ موجود در قسمت اتصال باطری باز گذاشته ايد. ذرات معلق در هوا توسط نيروی مکش فن خنک کننده و جاذبه الکترواستاتيکی به قطعات الکترونيکی داخل لپ تاپ می چسبد، راه دفع حرارت قطعات به محيط را مسدود نموده، باعث کاهش طول عمر و عملکرد قطعات سيستم شما می شود.
پي نوشت: به دو دليل مهم برای مدتی نامعلوم از نوشتن پست جديد در اين بلاگ معذورم. اين دلايل عبارتند از:
  1. فراموشی بخشی از لغات و دستور زبان فارسی رايج، نوشتن متن به زبان فارسی را برای من کمی مشکل کرده و غلط های فراوان، اسباب خنده و کنايه خوانندگان بلاگ را فراهم نموده است.
  2. کار جديدی را شروع نموده ام و وقت آزاد روزانه ام به شدت کاهش يافته است.
اميدوارم با مديريت زمان، وقت آزادی را بتوانم ايجاد کرده و دوباره بتوانم نوشتن را در اينجا از سر بگيرم. با عضويت در صفحه اين بلاگ در شبکه اجتماعی Facebook می توانيد از شروع به کار مجدد اين بلاگ، بدون نياز به مراجعه روزانه، مطلع گرديد.

۸ نظر:

  1. سلام
    شنیده بودم که برای بازده بهتر باطری بهتر است که هر چند وقت یک بار مثلا یک ماه بگذاریم باطری کاملا خالی شده تا دستگاه خاموش شود. نظرتون در این مورد چیست. آیا دلیل علمی در این خصوص وجود داره.
    ممنون از پست خوبتون

    پاسخحذف
  2. ايده جالبی هست. من تا حالا جايي نخوانده ام و دليل علمی برای اين کار به عقلم نمی رسه! بد نيست يک نفر به عنوان يک تحقيق روی آن کار کنه. متود ساده ای داره. اگر دو لپ تاپ مشابه داريد که همزمان خريداری نموده ايد، يکی از آنها را با روشی که من گفتم استفاده کنيد وديگری را با روش پيشنهادی شما. هر چند ماه يک بار ميزان کارايي باطری هر دو را با هم مقايسه کنيد. مطمئن نيستم و نمی توانم الان جوابی به سوال شما بدهم. بهتره نتيجه آزمايش را اول ببينيم و بعد در اين مورد با قاطعيت صحبت کنيم. اگر فقط عامل الکتريکی بود کاهش عملکرد باطری معنی نداشت. چون کل عمليات شارژ و دشارژ 100% برگشت پذير بود. اما اينجا عوامل شيميايي، حرارت، فشار و غيره برگشت پذيری را بصورت 100% غير ممکن می کنند و باطری را رفته رفته فرسوده می کنند. احتمالات زيادی وجود دارند که بايد تک به تک بررسی شوند، تا تابع فرسودگی باطری و ميزان تاثير پذيری آن از هر عامل بدست بيايد.

    پاسخحذف
  3. سلام
    فکر کنم دل پری از باطری لپ تاپ داشتی داداش
    میبینمکه بالاخره از سرویس دهنده میهنی کوچ کردی به سرویس دهنده دشمن ( بلاگفا اینا )
    راستی من دست به دامان این همه وبلاگ مالایی شدم یک لوتی پیدا نشده منه بدبختو لینک کنه دپرس شدم میگن رنک نداره وبلاگم , تخمیه , تو نیز برادر ؟

    پاسخحذف
  4. salam kamente shomaro da vebloge shakhsie Alireza Shirazi darmorede Lalehaye Vajegone Khansar didam
    bale age mikhahid golha ro bebinin abaraye hafte aval ta sevome ordibehesht barnameroizi konid.
    dar zem onha ke piaze golha ro dar miovordand gheire ghanoni bodand bayad gozaresh midadin.

    Maryam Khodakarami
    wwww.lalehashck.blogfa.com

    پاسخحذف
  5. سلام دوست عزیزم
    آرزو دارم از لحظات زندگیت بهترین استفاده رو بکنی و روزهای پرباری را در پیش رو داشته باشید .
    اگه تاکنون به وبلاگ "سلامت روان - سایت روانشناسی" تشریف نیاورده اید و از پست جدید آن دیدن نفرمودید و از سویی علاقمند به مطالب روانشناسی هستی، در وب زیر منتظرحضور گرمتون هستم و پیشاپیش ازاظهارنظردوستانه اتان، صمیمانه سپاسگزارم.
    با تشکر و تقدیم احترام – احمد فلاح
    www.affa110.blogfa.com

    پاسخحذف
  6. Hi...
    First time to see ur blog...ur foto is like kurdish people...
    in ur profile u have said"I born" please change it to I was born, beacause I born means u have a baby!
    Anyway...I like the frame of ur blog
    :)

    پاسخحذف
  7. خواهش میکنم
    موفق باشید در درس و در آرش تودشکی نوشت

    پاسخحذف