۰۵ شهریور ۱۳۸۸

انتقال بی سيم برق

اگر به خاطر داشته باشيد در 11 جولای 2009 از اسرار جنگی مفقود شده نيکلا تسلا نوشتم. من هميشه اعتقاد داشته ام که تحقيق در مورد ايده های نيکلا تسلا بسيار ارزشمند است. ايده هایی که به دليل فقر مالی او هرگز در عمل اجرا نشد. اما اين روزها بودجه های تحقيقاتی زيادی را برای بازيابی و عملی کردن ايده های او در سراسر دنيا خرج می کنند. يکی از ايده های جالب او انتقال بی سيم انرژی الکتريکی از ژنراتور به مصرف کننده است. اين ايده جالب مدتی پيش به تحقق پيوست و عملاً با بازده نسبتاً قابل قبول بصورت تجاری اکنون قابل استفاده است.
اما به نظر می رسد فيلم فوق بيشتر جنبه تبليغاتی داشته باشد. فيلم بعدی سخنرانی جالب Eric Giler در مورد نتايج عملی اين تحقيق و مواردی مانند روش انتقال، کاربرد، امنيت و سلامت اين روش تازه انتقال انرژی الکتريکی است.

هر چند بر اساس تجربه معتقدم برای اظهار نظر در مورد بی خطر بودن اين تکنولوژی جديد برای انسان و محيط زيست هنوز خيلی زود است و نيازمند تحقيقات بيشتر است.

۲۵ مرداد ۱۳۸۸

آتا جهانگير مشيدی کيست؟

سالها پيش به اتفاق دوستان برای شرکت در مسابقات مختلف به شهرهای ايران سفر می کرديم. اين سفرها و شرايط منحصربفرد آنها زمينه همکاری های بعدی ما را فراهم نموده است.

آتا جهانگير مشيدی، آرش تودشکی، کاوه گراميفر و محمدرضا زارع (همايون شهر)
يکی از اين دوستان که ارتباط تحقيقاتی ما از آن زمان تا کنون هيچ وقت با هم قطع نشده آتا جهانگير مشيدی است. او بسيار با معرفت و فعال بود. کوشش های آتا برای رسيدن به هدفی که داشت هميشه حسادت دشمنانش را بر می انگيخت.

داود شاطريپور، مجيد ماستبندزاده، مرحوم شهرام طالع، آتا جهانگير مشيدی و آرش تودشکی (شيراز)
اما اين ها باعث نمی شد که او ميدان را به نفع حريف خالی کند و در درگيری ها به دليل داشتن زور بازوی کافی حرف اول را می زد.

آرش تودشکی، محمدعلی توفيق و آتا جهانگير مشيدی (تهران)
آتا جهانگير مشيدی ضمن داشتن تخصص در زمينه ماشينهای الکتريکی و کنترل اهل هنر و موسيقی است. آتا دارای استعداد خوانندگی و دانش نوازندگی سازهای مختلف است و از لطافت شعر و موسيقی در کنار خشونت حرفه ای همواره بهره مند بوده است. کليپ موجود نمونه ای از اجراهای آواز او در شهر پونا در هند می باشد.

او همچنين از بلاگرهای فعال ايرانی مقيم هند است و هر چند روز يک بار مطلبی را در بلاگ شخصي خود می نويسد.

۲۲ مرداد ۱۳۸۸

جايزه برای روبات ماه نورد

ظاهراً گوگل مي خواهد براي عکاسي سه بعدي يک روبات را بر روي ماه فرود آورد. براي اين کار جايزه اي هم تعيين کرده که مبلغ 20 ميليون دلاري آن بسيار قابل توجه است.

اين خبر سفارشي به نقل از NewScientist را براي دوستان روبات ساز از قبيل مهندسين، نيما سينا، محمد علي توفيق، آتا جهانگير مشيدي، داوود شاطريپور، کاوه گراميفر، مقداد ابوالفضلي و علي الخصوص آقا مجيد ماستبند زاده متخصص ضميمه کردن خود به هر پروژه روباتيک اينجا گذاشتم. هر چند دوباره دور هم جمع شدن و کار گروهي کردن ديگر بعد از اين همه سال براي همه ما سخت شده است.

فيلم فوق براي اثبات سرکاري نبودن اين خبر است. البته حيف است که از نام هومن صادقي کاجي به دليل فعاليت هاي زيادي که در همه امور روباتيک داشته صرف نظر کنيم.

۱۷ مرداد ۱۳۸۸

زمين در تحت سلطه دايناسورها

هزاران يا ميليونها سال پيش زمين ميزبان موجودات عظيم الجثه به نام دايناسور بوده است. واقعاً کسي به درستي نمي داند چرا اين موجودات در زمين مي زيسته اند و چگونه نابود شده اند و چرا امروز ديگر اثري از آنها نيست.

عکس ارائه شده، اسکلت جمع آوري شده دايناسوري است که در موزه اي در کانادا نگهداري مي شود. اگر از خميده بودن اسکلت آن صرف نظر کنيم، شباهت زيادي در حرکت به انسان دارد. حرکت بر روي دو پا از شباهت هاي آن به انسان و دم بلند، ابزار تعادلي است که در انسان به مخچه تغيير نموده است.
بزرگي اندام اين موجودات عظيم، پوست و پوشش بدن، مکانيزم حرکت، نوع رژيم غذايي و ... سوالاتي است که هنوز براي دانشمندان روشن نيستند. اما روش شبيه سازي به دانشمندان کمک مي کند تا يک درک مجازي از اين حيوانات و نوع رفتار آنها در محيط پيرامون داشته باشند.


فيلم ارائه شده نمونه اي از اين شبيه سازي ها است که در يک ساعت و 30 دقيقه توسط Discovery Channel تهيه شده است. اين فيلم بيشتر به دايناسورهايي که در قاره امريکا مي زيسته اند مي پردازد و در طول فيلم چند باستان شناس و جانورشناس توضيحاتي را به اين شبيه سازي اضافه مي کنند.

۱۳ مرداد ۱۳۸۸

آيا توربين های بادی واقعاً خطرناک هستند؟

موضوع توربينهاي بادي به عنوان يکي از ارزانترين راه توليد انرژي الکتريسيته هميشه براي من جالب بوده است. روشهاي متنوعي براي تثبيت ولتاژ و فرکانس اين توربينها انجام مي شود. اتصال اين مولد الکتريکي به شبکه برق هم بحث جذاب ديگري است.
اما امروز، Danial Martin در Daily Mail فاش نمود که زندگي در نزديکي توربينهاي بادي مولد برق مي تواند علت بيماري هاي قلبي، حمله اضطراب ناگهاني و سردرد هاي ميگرني باشد. او همچنين افزود:
Dr Pierpoint بر اين باور است که زندگي در کنار توربينهاي بادي بدليل توليد صداي با فرکانس کم خطرناک است. اين فرکانس کم منتشر شده بر اثر تداخل با قسمتي از سيستم شنوايي که کنترل تعادل را بر عهده دارد باعث گروهي از بيماري ها بدليل ايجاد لرزش در احشاء بدن مي شود.
به هر حال با توجه به اين نظريه تازه مبني بر خطر آميز بودن زندگي در کنار توربينهاي بادي پنجره هاي جديدي را بروي محققين براي تحقيق و تبيين استانداردهاي تازه در اين زمينه باز مي نمايد.

۱۰ مرداد ۱۳۸۸

فايرفاکس يک ميليارد دانلود

بر پايه شماره ای که شمارنده Firefox نشان می دهد، تا اين لحظه بيش از يک ميليارد مرتبه اين مرورگر اينترنت توسط کاربران اينترنت دانلود شده است. ظاهراً کاربران اينترنت به اين مرورگر بيشتر از Internet Explorer که توسط Microsoft ارائه شده علاقه دارند. مزيت هايي همچون رايگان بودن، سرعت، محيط کاربر پسند و امنيت Firefox کاربران را تشويق به استفاده از می نمايد. هر چند سرعت اين مرورگر در مقايسه با Opera و Chrome اندکی کمتر است، اما نقش تبليغات را در اين ميان نمی توان ناديده گرفت.
خانم Dana Oshiro بلاگر کانادايي يک ميليارد دانلود را برای Firefox را از طرف کاربران مشابه با يک ميليارد رای تاييد کاربران به اين مرورگر دانسته است. او می افزايد:
ديدن اين که Safari، Opera و Chrome هم برای شکستن اين رای به اين رقابت وارد شده اند، جالب خواهد بود.
بلاگر Kit Eaton در مقاله ای با عنوان جنگ مرورگرها معتقد است اين عدد بدون در نظر گرفتن تعداد کپی های بعد از دانلود اين مرورگر توسط کاربران است.